Prorrogada l’exposició “De las sombras al film” a l’Academia de Cine

L’exposició “De las sombras al film” de la Col·lecció Josep M. Queraltó, que acull des del 20 de desembre de 2007 i fins el 18 de gener de 2008 l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España a Madrid, es prorrogarà fins el 25 de gener degut al gran èxit de públic obtingut.

Escoles, associacions culturals, centres audiovisuals, membres de l’Academia, professionals del sector audiovisual i públic en general han visitat l’exposició que fa un recorregut en la història del cinema que abasta des dels antecedents del Setè art fins a avui. Entre el centenar de peces que s’exhibeixen, de les més de 15.000 que componen la col·lecció, es troba una selecció de cartells de cinema espanyol, cristalls pintats a mà, ombres de la Illa de Java, camboyanes i les famoses ombres europees o franceses, així com una llanterna màgica de tres objectius i una Olikos que filma i projecta amb cristalls. També destaca una selecció de les denominades joies de la Col·lecció Queraltó: peces de Lumière, Edison, Pathé, etc. Així mateix, com a homenatge a la pintura, s’exhibeixen obres de la sèrie de cinema del pintor brasiler Otto Cavalcanti, amb un quadre especial en 3D. Cavalcanti, que va ser present el dia de la inauguració de l’exposició, va regalar a l’Academia un quadre seu que va recollir la seva directora general Ana Arrieta.

L’exposició ocupa diversos espais perfectament delimitats com el dedicat a l’exhibició de les ombres, les llanternes màgiques i una dedicada a algunes joies de la cinematografia. Tot això amb la intenció de rendir tribut al cinema, tant a les persones que ho han fet i ho fan possible, com a les peces que van immortalitzar el Setè Art.